Welkom in Tournus

Oase van rust

Bewoners: 'Een oase met veel rust en ruimte. Naast de bijzondere en fraaie ligging met optimale rust en een geweldig uitzicht, hebben we vooral genoten van de enorme grote, comfortabele en gezellige leefruimtes. Op het enorme terras staan maar liefst 18 lindes die in de zomer als natuurlijke parasols fungeren. De tuin heeft diverse fruit- en notenbomen en een zonneweide met jeu de boules baan en zwembad. Een heerlijk huis op een fantastische plek: dit huis staat garant voor genieten met allure.'

Op de eerste heuvel in het prachtige, glooiende landschap westelijk van de Route de Soleil in Tournus staat dit magnifieke oude wijnhuis uit ca 1800 op een royaal perceel van ruim 5 hectare, omringd door rust en ruimte. Het uitzicht is op de Abbaye van Tournus en de Saone vallei met in de verte de Jura en de Mt Blanc en bestaat verder uit weilanden en de bosrand als decor. La Montagne ligt in een beschermd gebied aan een doodlopende weg op de top van een heuvel met aan de achterzijde het begin van de Bourgondische wijnvelden. De wijnboerderij is met respect voor de oorspronkelijke architectuur in 2014 uitgebreid en gemoderniseerd naar een comfortabel logeerhuis met uitstekende mogelijkheden voor B&B / Chambres d'Hôtes / een retraite centrum of meer generatie wonen. De hoeveelheid woonruimte is verdeeld over 4 zelfstandig te gebruiken woonunits.

Het gebiedje waar het fraaie La Montagne gesitueerd is, is plaatselijk bekend als ”L’Ormeteau”, vallend onder de commune Tournus. Tournus fungeert reeds vanaf de tijd van de Romeinen als pleisterplaats voor handelaren, zakenlieden en toeristen. Dat is ook de reden waarom Tournus zoveel hotels en restaurants heeft en waarom de familie Koster daar hun Chambres d'Hôtes "La Montagne" hebben gevestigd. La Montagne ligt op slechts 5 km van de afslag 27 (Tournus) van de A6 (Route du Soleil). Je kunt hier niet anders dan onthaasten in optima forma op gepaste afstand van de hectiek. Wonen krijgt een andere beleving gedurende ieder seizoen, mede door de veelzijdige flora en fauna.

Route informatie

U wordt aanbevolen om de routebeschrijving te gebruiken omdat de meeste navigatiesystemen u niet op de juiste plek weten te brengen. Navigatiegegevens: GPS: 46.56518 / 4.87725

Routebeschrijving vanaf de A6 ( zie ook fotoverslag)

Komend vanaf de tolpoortjes van afslag 27 (Tournus) van de A6 (Route du Soleil) rijdt u via de N6 het centrum van Tournus in.

U passeert na ca. 1 km aan uw rechterhand het spoorstation van Tournus.

Tegenover hotel Le Rempart slaat u rechtsaf de D14 op; u gaat direct onder het spoor door en heeft even later supermarkt "Carrefour" aan uw linkerhand.

Rijd nu RECHTDOOR omhoog en volg de D215 richting St. Genoux (dus NIET de D14 blijven volgen die linksaf slaat richting Taizé).

U komt na ca 1,5 km in het gehucht La Croix Leonard. Rechtdoor blijven rijden.

Bovenop de berg maakt de D215 nu een scherpe bocht naar links. In deze bocht naar links slaat u links af Le Roi Guillaume / Chemin des Crêtes op (rechts ziet u een bushokje en diverse glasbakken).

Volg deze weg 777 m. Aan de linkerkant van de weg gaat u bij een oud karrewiel met het bord "La Montagne Chambres d'Hôtes" en nr. 777 het pad in naar ons B&B. Op de splitsing van het pad links aanhouden.